Vilka vi är

År 1955 började rymdkapplöpningen mellan stormakterna USA och Sovjetunionen vilket har bidragit till en enorm utveckling inom många tekniska områden. Idag, mer än 60 år senare, har en ny rymdkapplöpning nalkats. Inte en mellan nationer utan mellan studenter. Vem vet vilken utveckling som kommer att följa efter?

CAESAR startades 2021 (då under namnet Chalmers Raketgrupp) och är en förening för Chalmerister med ett brinnande intresse för rymden och rymdteknik, med ett sug efter att få praktisk erfarenhet inom området. Vi designar och utvecklar raketer för att ta Chalmers närmare drömmen:

En raket som når över Kármánlinjen

Som medlem i CAESAR får du möjlighet att bidra mot detta mål i alla steg av raketutveckling, från det allra första konceptet tills det är dags för uppskjutning. För att medlemmarna ska ha så goda möjligheter som möjligt att driva projektet erbjuds även föreläsningar inom olika tekniska områden, samt rundvandringar hos sponsorer och tredjepartsaktörer. Även andra arrangemang anordnas för att skapa intresse för föreningen och för att göra nytta för medlemmarna.

Låter det spännande? Gå med och börja bygga!